Kicsit bővebben

A Házakról

Üdvözöljük

Röviden a kutyaházakról

Mint korábban említettük a kutyaházak minden esetben új, minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek. A fa szerkezet rovar és gomba ellen kezelt fenyőből épül fel, ami a vízzel szembeni ellenállóság jegyében további lenolaj kezelést kap. 
A kutyaházak falaiban és talpazatában 5 cm vastag kőzetgyapot szigetelés van, valamint 10cm vastag tetőben. Igény esetén, akár minden oldalról 10 cm vastag szigeteléssel is elláthatóak a házak. Szigetelés nélküli házat nem készítünk!!! 
A talpazatban elhelyezett szigetelés és a kialakításból kifolyólag a kutyaház alja 5cm-re van a földtől (így nincs esély a felázásra), vagyis a padló nagyjából 12,5 cm-re van a földtől. A padlózat szintén lenolajjal kezelt. 
A kutyaházak külseje 14mm vastag fenyő lambériával van borítva, ami két réteg tartós védőlazúr réteget kap. A belső burkolat 8mm vastag OSB lemezből készül. 
A kutyaházak teteje bitumenes zsindejlemezzel van borítva. Igény esetén cseppentőlemezzel is el lehet látni a tetőt, ami megakadályozza, hogy a tető visszahúzza a lefolyó esővizet, ezáltal is meghosszabbítva a tető élettartalmát. A praktikum szempontjából fontos, hogy a házak teteje felnyitható, így könnyítve meg a házak takarítását. 
Emellett a téli hőszigetelés érdekében alapból minden kutyaház ajtajára fagyálló PVC szalagfüggöny van felszerelve.

Méret és kialakítás

A kutyaházak többféle kivitelben készülhetnek. A tető lehet nyereg, vagy ferdetető. Nyeregtető esetén a tető dölésszöge is meghatározható. Ferdetető esetén, a tetőrészben tárolórekesz is kialakítható, a kutyus játékainak, felszereléseinek. A bejárati ajtó lehet a rövidebb és hosszabb oldalon is elhelyezve. Lehet egy vagy  helyiséges… Előtetős, vagy normál kivitelű. Igazából nincsen semmi kőbe vésve. Ha Önnek van valamilyen egyéni elképzelése a ház kinézetét illetően, nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot. Szívesen készítünk tervet az Ön ötletei alapján!

A kutyaház kiválasztásánál a legfőbb szempont a kutyaház mérete, ugyanis a házat a kutya a saját testhőjével fogja befűteni.
Ha túl nagy házat választunk előfordulhat, hogy kedvencünk fázni fog. A beépített fűtéssel rendelkező házaknál ez nyilván nem jelent problémát.
Ugyanakkor a túl kicsi ház sem jó, hisz abban nyilván nem fog kényelmesen elférni kedvencünk a házban, netán bele sem fog menni.

Kutya fajtája Ház mérete (Sz*H*M) Akciós ár
Westie, Yorkshire terrier, Tacskó, Csivava... 50*70*45 cm 98 870 Ft-tól
Beagle, Jack Russel Terrier, Border Collie, Mudi, Puli... 60*80*55 cm 102 556 Ft-tól
Német Juhász, Vizsla, Golden Retriever, Labrador, Boxer... 70*90*70 cm 114 544 Ft-tól
Bullmastiff, Bernáthegyi, Kaukázusi, Komondor... 90*100*80 cm 129 464 Ft-tól

És hogy mit vállalunk még?

Természetesen nem csak kutyaházakkal foglalkozunk, más állatoknak is készítünk házakat (cicaház, madáretető stb.) És nem csak a megadott méretekben és kialakításokban készülnek a házak. Egyedül az ön fantáziája szabhat határt, mit és milyen méretben készítsünk. Vegye fel velünk a kapcsolatot elképzeléseivel és segítünk azok megvalósításában.

Ezen túl készítünk kerti bútorokat (hintaágy, székek, szaletli) és kerti tárolókat is. Valamint bútorlapból és fából készült bútorokat és egyéb használati tárgyakat. Itt is csak az ön fantáziáján múlik, hogy mit készítsünk. A bútorok készítése során ön végig részt vesz a folyamatban. Az ötlete felvázolása után részletes számítógépes tervet készítünk. Ezt elküldjük önnek, véleményezésre, így egyszerű változatásokat alkalmazni rajta, ha mégsem elégedett a tervvel.

0 %
Kutyák elégedettsége