Bővebben

Összetevőkről

Alapanyag, kialakítás, szigetelés

Szerkezet

A minőség és tartósság jegyében a házak rendkívül masszív felépítésűek. A szerkezet rovarok és gomba ellen kezelt fenyőből készül, minden alkotóeleme csavarozva van. A ház 10 cm vastag talpazaton áll (extra szigetelés esetén 15 cm), a padlóval együtt a kutya így nagyjából 12 cm-re fekszik a földtől. Minden elem lenolajjal van kezelve, így ellenálóbb lesz a nedvességgel szemben.

A kutyaházak külseje  14mm vastag fenyő lambériával van borítva, ami két réteg tartós védőlazúr réteget kap. A belső burkolat 8mm vastag OSB lemezből készül. Igény esetén réteglt lemez is alkalmazható.

A házak minden oldalról 5cm-es szigeteléssel vannak ellátva, a tetőn (mivel a hő felfelé száll) 10cm vastag szigetelés található. Minden házban kőzetgyapot szigetelés van, ami kiválló hő és hangszigetelő (~30%-al nyújt jobb szigetelést a hungarocellnél). Nem éghető. Az idő elteltével nem kezd elporlani, így nem okoz tüdőbántalmakat a kedvencünknek. Valamint a hungarocellel ellentétben, az egerek nem szeretik, nem költöznek bele.

Extrák

Gumi padló, Rágás elleni védelem, Cseppentő lemez, Görgők

Kérésre gumi borítással látható el a padló. Ez nem csak a takarítást teszi könnyebbé, de megakadályozza hogy víz érje a padlózatot. A legcélszerűbb ha már a megrendelésnél jelzi ezen igényét. Ugyanis így a ház szerkezetébe lesz integrálva a borítás. Ugyan utólag is le lehet fektetni egy gumiszőnyeget, a beépítéssel ellentétben így a szélek mentén bejuthat a kosz és víz a borítás és a fal/padló közé.

Előfordulhat hogy olyan kutyusunk van aki szeret mindent megrágni. Ha szeretnénk megakadályozni, hogy kárt tegyen a házában, a kutyaház szélei és a bejárat ellátható élvédő lemezzel. A korábbi szinterezett aluminium helyett mostantól vastagabb, tartósabb és ezáltal nagyobb védelmet adó natúr aluminium sarokelemeket használunk. Kérésre ezek színre festhetőek.

Ahogy egy lakóház, úgy a kutyaház is ellátható cseppentőlemezzel. Ennek nem csak esztétikai funkciója van, a tető élettartalmát is meghosszabítja. A cseppentőlemeznek az a jelentőssége, hogy a tető szélein elcseppentse a lecsurgó folyadékot és megóvja az oromdeszkát a közvetlen csapadéktól. Az elcseppentés ugyan a lemez nélkül is nagyrészt megvalósul, azonban a csapadék egy részét a tető visszahúzza ami a tető nedvesedéséhez vezethet, így megrövidíti az élettartalmát.

Megeshet, hogy a kutyaház helyét idővel meg akarjuk változtatni. A rendkívül masszív felépítés miatt, a házaknak elég nagy a tömege. Ezért a mozgatást megkönnyítendő, a házak elláthatók görgőkkel. Ezek a görgők fékezhetők, így a rögzítés után sem fog akaratlanul elmozdulni a ház. Fontos, hogy ezek a görgők, csak kemény felületen (kő, beton) használhatók, ezért ha sima földön akarja elhelyezni a házat, nem ajánlom ilyen görgők használatát.

Alapvetően 5 cm-es szigeteléssel készülnek a házak, csak a plafonban van 10 cm. Azonban külön kérésre, minden oldalról elláthatók 10 cm-es szigeteléssel a házak.

Beépített

Infrapanles fűtés

Apró testű és rövid szőrű kutyák esetén érdemes fűtéssel ellátni a házat. Ugyan nagyon komfortosnak tűnhet, a padlófűtés inkább ártalmas mint hasznos lehet kedvencünkre és izületeire nézve. Ezért a fűtéshez ULTRATHERM infrapanel kerül beszerelésre. Ez a működése során elsősorban nem hőt, hanem infra sugárzást bocsájt ki magából, ami a sugárzásnak kitett felületeket melegíti(falak, padló, kutya teste). Ezt minden esetben a plafonra szereljük, így kedvencünk nem érintkezik a fűtőtesttel. A fűtés lehet kézi kapcsolású, vagy termosztáttal ellátott is.

Lazúr színek

A házak két réteg Sadolin Extreme, extra tarós lazúrral vannak kezelve. Amelynek egyik hasznos tulajdonsága, hogy koszlepergető, ennek köszönhetően, egy kis víz,így akár az eső hatására is lepereg róla a kosz. A gyártó leírása alapján, akár 10 év védelmet biztosít az időjárás okozta igénybevétellel szemben.

Vegyék figyelembe, hogy a végleges színek eltérhetnek az itt láthatótól.

PVC ajtó

Minden ház alapfelszereltsége a PVC hővédő fólia ajtó. Ezt nyárra érdemes eltávolítani. Mivel csak néhány csavarral van rögzítve, ez könnyedén kivitelezhető. Ha kezdetben a kutyának konfliktust okoz ez az “ajtó”, érdemes eltávolítani, vagy felhajtani, amíg hozzászokik a házhoz.

Ajándék

Minden kutyaházhoz egy csont alakú, a kutya nevével ellátott névtáblát adunk ajándékba.